Finansielle funksjoner i Excel - Enkel Excel -opplæring

Innholdsfortegnelse

PMT | RATE | NPER | PV | FV

Å illustrere Excel mest populær økonomiske funksjoner, vurderer vi a låne med månedlige utbetalinger, en årlig rente på 6%, en 20-års varighet, en nåverdi på $ 150 000 (beløp lånt) og en fremtidig verdi på 0 (det er det du håper å oppnå når du betaler ned på et lån).

Vi foretar månedlige utbetalinger, så vi bruker 6%/12 = 0,5% for rate og 20*12 = 240 for Nper (totalt antall perioder). Hvis vi foretar årlige betalinger på det samme lånet, bruker vi 6% for rate og 20 for Nper.

PMT

Velg celle A2 og sett inn PMT -funksjon.

Merk: de to siste argumentene er valgfrie. For lån kan Fv utelates (den fremtidige verdien av et lån er 0, men den er inkludert her for avklaring). Hvis Type utelates, antas det at betalinger forfaller på slutten av perioden.

Resultat. Den månedlige betalingen tilsvarer 1 074,65 dollar.

Tips: Når du arbeider med økonomiske funksjoner i Excel, må du alltid stille deg selv spørsmålet. Betaler jeg (negativt) eller mottar jeg penger (positivt)? Vi betaler ned et lån på $ 150 000 (positivt, vi mottok det beløpet) og vi foretar månedlige innbetalinger på $ 1.074,65 (negativt, vi betaler). Besøk vår side om PMT -funksjonen for mange flere eksempler.

VURDERE

Hvis Rate er den eneste ukjente variabelen, kan vi bruke RATE -funksjonen til å beregne renten.

NPER

Eller NPER -funksjonen. Hvis vi foretar månedlige innbetalinger på $ 1.074,65 på et 20-årig lån, med en årlig rente på 6%, tar det 240 måneder å betale ned på dette lånet.

Vi visste dette allerede, men vi kan endre den månedlige betalingen nå for å se hvordan dette påvirker det totale antallet perioder.

Konklusjon: hvis vi foretar månedlige innbetalinger på 2.074,65 dollar, tar det mindre enn 90 måneder å betale ned på dette lånet.

PV

Eller PV -funksjonen (nåverdi). Hvis vi foretar månedlige innbetalinger på 1 074,65 dollar på et 20-årig lån, med en årlig rente på 6%, hvor mye kan vi låne? Du vet allerede svaret.

FV

Og vi avslutter dette kapitlet med FV (Future Value) -funksjonen. Hvis vi foretar månedlige innbetalinger på 1 074,65 dollar på et 20-årig lån, med en årlig rente på 6%, betaler vi av dette lånet? Ja.

Men hvis vi foretar månedlige utbetalinger på bare $ 1000,00, har vi fortsatt gjeld etter 20 år.

Du vil bidra til utvikling av området, dele siden med vennene dine

wave wave wave wave wave